Olanda amână relaxarea restricţiilor anti-COVID

Guvernul olandez a suspendat sâmbătă planurile de a ridica mai multe restricţii anti-COVID, după ce ţara continuă să se confrunte cu o rată de infectare ridicată, transmite DPA, potrivit Agerpres. Olanda intenţiona să reducă restricţiile pentru zonele în aer liber – inclusiv grădinile zoologice, parcurile de distracţii şi facilităţile sportive – începând cu 11 mai, […]

Olanda amână relaxarea restricţiilor anti-COVID

Guvernul olandez a suspendat sâmbătă planurile de a ridica mai multe restricţii anti-COVID, după ce ţara continuă să se confrunte cu o rată de infectare ridicată, transmite DPA, potrivit Agerpres.


Olanda intenţiona să reducă restricţiile pentru zonele în aer liber - inclusiv grădinile zoologice, parcurile de distracţii şi facilităţile sportive - începând cu 11 mai, dar acest termen va fi amânat pentru 18 mai, potrivit agenţiei de ştiri ANP.


Decizia guvernului a venit după avertismentele din partea consiliului său consultativ ştiinţific pentru coronavirus cu privire la creşterea numărului de pacienţi spitalizaţi cu COVID-19. Incidenţa cazurilor la şapte zile în Olanda depăşeşte trei cazuri la mia de locuitori.


Miercuri, Olanda a ridicat interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, iar magazinele au permisiunea de a primi din nou clienţi fără programare. De asemenea, restaurantele pot servi clienţii în aer liber, îsnă cu reguli stricte de igienă.