Un nou incendiu izbucnit într-un spital COVID din India a ucis 18 oameni. E al șaselea în mai puțin de un an

18 persoane au murit, după ce un incendiu a izbucnit, sâmbătă, într-o secție a unui spital COVID din Gujarat, India, relatează CNN. Este al șaselea incendiu care afectează facilitățile de tratare și cazare a bolnavilor de coronavirus, din august 2020 încoace. Focul a izbucnit la secția ATI a spitalului de asistență socială din districtul Bharuch, […]

Un nou incendiu izbucnit într-un spital COVID din India a ucis 18 oameni. E al șaselea în mai puțin de un an

18 persoane au murit, după ce un incendiu a izbucnit, sâmbătă, într-o secție a unui spital COVID din Gujarat, India, relatează CNN. Este al șaselea incendiu care afectează facilitățile de tratare și cazare a bolnavilor de coronavirus, din august 2020 încoace.


Focul a izbucnit la secția ATI a spitalului de asistență socială din districtul Bharuch, potrivit dr. MD Modiya, un oficial de rang înalt.


Conform sursei citate, 16 pacienți și doi membri ai personalului medical au murit.


În momentul incendiului, care a izbucnit în jurul orei locale 1.00, în spital se aflau 60 de pacienți. Cei care au fost salvați au fost mutați la spitalele din apropiere.


Cauza incendiului nu a fost încă determinată, dar ancheta inițială sugerează că este vorba despre un scurtcircuit, potrivit dr. Modiya.


Autoritățile au anunțat că au deschis o anchetă judiciară în acest caz și au oferit despăgubiri de 5.398 de dolari familiilor fiecărei victime. Premierul Narendra Modi a transmis condoleanțe pe Twitter.


Aș șaselea incendiu, din august încoace


Incendiile sunt frecvente în India, iar în ultima perioadă au fost afectate și spitalele care tratează pacienții bolnavi de coronavirus.


6 august 2020. 8 persoane au murit în secția ATI din Ahmedabad. Focul s-ar fi împrăștiat după ce hainele unui pacient s-ar fi aprins la scânteia unui scurtcircuit, iar acesta s-a panicat.


9 august 2020. 11 persoane au murit și alte 22 au fost rănite într-un hotel închiriat pentru a trata cazuri de COVID în Vijayawada, Andhra Pradesh. Incendiul ar fi pornit de la un scurcircuit la sistemul de aer condiționat. 43 de persoane se aflau în respectivul hotel.


13 august 2020. Incendiu într-un spital COVID din Gujarat, 10 persoane evacuate, niciun deces.


26 martie 2021. Zece persoane au murit după ce un incendiu care a izbucnit într-un mall s-a răspândit la un spital care trata pacienţi cu Covid-19 din Mumbai, capitala financiară a Indiei.


Autorităţile din
statul indian Maharashta au precizat că 68 de pacienţi au fost
evacuaţi din spital. În momentul producerii incendiului în spital
erau internaţi 78 de pacienţi.


23 aprilie 2021. 13 bolnavi de COVID-19 au murit într-un incendiu produs într-un spital de la periferia metropolei indiene Mumbai. „17 pacienţi se aflau în unitatea de terapie intensivă a spitalului Vijay Vallabh atunci când a fost declarat un incendiu, iar 13 dintre ei au murit şi ceilalţi patru au fost transferaţi la alte spitale”, a declarat responsabilul Morrison Khavari.